Livets begivenheder

Dåb

Hvis jeres barn skal døbes, skal I kontakte sognepræsten på telefon 29912618 og aftale en dato for dåben og finde et tidspunkt inden dåben, hvor I kan mødes med præsten. Ved samtalen skal præsten bruge oplysninger på hvem der bærer barnet og navne og adresser på to-fem faddere. Faddere skal selv være døbt og have nået konfirmationsalderen. Barnet skal navngives inden dåben, hvis det er født i Sønderjylland.

Mini konfirmand

Minikonfirmandundervisningen er dåbsoplæring for børn i 3. klasse.
Gennem fortælling, sang og leg vil vi gerne give børnene en fortrolighed med kirken og kristendommen. Elever fra Favrdalskolen, som bor i Aastrup og Vonsbæk sogne, får direkte invitation til minikonfirmander med posten.

Konfirmation

Tilmelding til konfirmation kommer ud på Favrdalskolens Aula og sendes ud til alle elever på den kommende 8. årgang, som bor i Aastrup og Vonsbæk sogne. Selve indskrivningen sker ved at møde op ved sognehuset med en udfyldt indskrivningsseddel og dåbsattest.

Konfirmationen ligger første søndag i maj kl. 9.30 og kl. 11 (tidspunkterne skifter mellem Aastrup og Vonsbæk kirke).

Vielse og velsignelse

Et bryllup i kirken er en af livets største begivenheder. Er man borgerligt viet, kan man også få en kirkelig velsignelse.

For at blive gift kræver det, at mindst én af jer er medlem i folkekirken. I kan altid blive gift i (et af) jeres bopæls sogn(e). Hvis I ønsker at blive gift i en anden kirke end jeres sognekirke, skal mindst én af jer have tilknytning til sognet.

Hvis I ønsker at blive gift i Aastrup eller Vonsbæk kirke, skal I kontakte sognepræsten, for at aftale en dato for brylluppet. Det er en god ide at have aftalt dato og tidspunkt med kirken, inden spisested o. lign. bookes!

Tidligst 4 måneder før I skal giftes, skal I udfylde en ægteskabserklæring. Den kan I udfylde på borger.dk med MitID. Når I har gjort det, får I en prøvelsesattest, som skal afleveres til sognepræsten. Desuden skal I oplyse navne og adresser på to vidner til brylluppet.

Op til brylluppet henvender præsten sig til jer for at aftale et møde. Ved mødet fortæller præsten jer, hvad brylluppet betyder, og I aftaler hvordan brylluppet skal foregå i kirken, hvilke salmer, der skal synges m.m.

Hvis du ønsker at ændre navn på bryllupsdagen, kan du på borger.dk se, hvad du skal gøre. Du skal foretage navneændringen senest 15 dage før bryllupsdagen.

Bisættelse og begravelse

I de fleste tilfælde henvender de pårørende sig til en bedemand, som varetager de praktiske ting, herunder registrering på borger.dk efter bemyndigelse fra de pårørende. Bedemanden formidler også kontakt til præsten for eventuel aftale om begravelsen eller bisættelsen. Henvendelse om den kirkelige handling kan også ske direkte til præsten. 

Der må ikke bestemmes noget vedrørende bisættelsen eller begravelsen, som er i modstrid med den afdødes ønsker.

Sognepræsten kan give rådgivning og sjælesorg omkring de beslutninger, en familie skal træffe ved et dødsfald.

Aftale om gravsted sker ved henvendelse til graveren.